Specialiteiten

Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen en onderscheiden als kapster. Daarom specialiseer ik mij graag in nieuwe technieken en methodes.

Deze dame is geknipt door Lianne.

Deze dame is geknipt door Lianne.

Cutting curls (Cutting curls is ivm zwangerschap tm 01-08-2020 niet meer te boeken.)

(.Cutting curls is ivm zwangerschap tm 01-08-2020 niet meer te boeken.)  Het is een feit dat klanten met krullend haar moeite hebben een kapper te vinden die hun haar naar wens kan knippen. Krullend haar valt, reageert en beweegt anders dan steil haar en vereist speciale vaardigheden die een kapper tijdens zijn of haar basisopleiding meestal niet leert.

Ik heb technieken geleerd die ervoor zorgen dat het haar beter gaat krullen en de vorm beter blijft zitten.

Ik heb op de B-Academy in Amsterdam mijzelf gespecialiseerd in de kniptechnieken om krullend haar te knippen. Ik heb technieken geleerd die ervoor zorgen dat het haar beter gaat krullen en de vorm beter blijft zitten. Ook heb ik geleerd de textuur van de krul te analyseren zodat ik elk type krul de juiste behandeling en richting kan geven. Het meest ideale is dat u bij mij komt met je haar zoals je het meestal in de krul draagt, zo krijgen we het mooiste en meest passende resultaat.

Heb je interesse in deze unieke manieren van knippen? Maak dan online een afspraak of neem contact met me op.

Droog knippen

Droog knippen heeft als voordeel dat je nooit te veel af knipt. Nat haar lijkt altijd wat langer en als je het na het knippen föhnt is het resultaat vaak korter dan de lengte die je in gedachten had. Wist je dat het verschil, vooral bij krullend haar, vaak enkele centimeters kan zijn?

Bij droog haar zie je ook meteen hoe het kapsel valt.

Het is dan wel moeilijker om haar droog te knippen maar het resultaat is het waard. Je kan een technisch perfect kapsel knippen met nat haar maar dan hou je te weinig rekening met hoe het haar zich natuurlijk gedraagt en de wensen van de klant.  Enkel wanneer het haar droog is zie je de kern en essentie van het haar. Droog haar kan je beter inschatten, je merkt namelijk direct of het haar zal meewerken of tegenwerken, daar kan je dan als kapster op in spelen.

Waarom droog knippen?

  • TE kort knippen is verleden tijd.
  • Je ziet gelijk de valling van het haar.
  • Je kan het haar meer over laten vloeien.

Recensies